Cum sa faci poze 3d

postat de admin la data de 2011-12-14 12:26:38 in diverse » tutoriale

Cum sa faci poze 3d
Invatati cum sa realizati primele dvs poze 3D folosind un aparat foto digital si un software gratuit.
Pasi
1. Alegerea subiectului si a scenei - Alegeti o scena cat mai statica, evitati pozele macro, evitati obiectele in miscare, sau conditiile meteorologice care pot provoca miscari ale scenei (de ex. vantul). Evitati obiectele mici si obiectele inguste. Personajele umane sunt indicate pentru poze 3d dar acestia trebuie sa fie capabili sa stea nemiscati.
2. Amplasarea subiectului in scena - alegeti o scena cu adancime si amplasati subiectul la aproximativ 2-3 metri de aparatul foto. Nu plasati subiectul in fata unui perete! Pentru a obtine un efect 3D si mai puternic, alegeti o scena cu obiecte aflate la distante diferite fata de obiectivul aparatului foto. Avand in vedere ca se vor face doua poze 2d, una pentru ochiul stang si alta pentru ochiul drept, scena nu trebuie sa se schimbe intre cele doua poze, altfel crearea unei poze 3d prin compunerea celor doua poze va fi practic imposibila.
3. Faceti doua poze ale scenei - Faceti o prima poza, dupa care mutati aparatul foto usor in stanga sau dreapta pe aceeasi linie si faceti cea de-a doua poza. O regula generala este ca distanta cu care se muta aparatul intre cele doua poze sa fie 1/30 din distanta focala (distanta de la aparatul foto la subiect). Este foarte important sa incercati sa pastrati inaltimea camerei precum si distanta focala (puteti folosi un trepied) si sa schimbati doar pozitia camerei stanga-dreapta sau dreapta-stanga foarte usor (cativa centimetri). Se pot de asemenea folosi doua aparate foto simultan pentru capturarea imaginilor.

Exista mai multe tipuri de imagini 3D, in functie de tehnologia folosita: anaglifice, stereoscopice, polarizate etc. dar aici descriem crearea imaginilor 3d de tip anaglific (red-cyan) care pot fi vizualizate cu clasicii ochelari 3D rosu-albastru sau rosu-verde pe care puteti sa ii confectionati chiar dumneavoastra sau sa ii cumparati de pe internet.

4. Generarea pozei 3D - Instalati un program software de creare de imagini 3D. Cautati pe Google AnaMaker si dati click pe primul link gasit.  La sfarsitul paginii aveti un link de download a arhivei RAR pentru programul Anaglyph Maker. Dezarhivati arhiva si lansati fisierul executabil. Apoi incarcati cele doua poze facute de dvs. (stanga si dreapta), alegeti setarile pentru poza 3D si apasati butonul de generare poza 3d dupa care salvati poza. Puneti-va ochelarii 3D si bucurati-va de realizarea dvs.!Categorii Infotube
afaceri - idei de afaceri, afaceri, afac...
economie - informatii economice, economie...
legislatie - legislatie, legislatia romana,...
divertisment - bancuri, filmulete, poze...
sanatate - afectiuni, boli, tratamente, r...
anunturi - anunturi auto, anunturi imobil...
stiri - stiri financiare, stiri financ...
informatii utile - informatii utile, promovare on...
diverse - informatii diverse care nu se ...
Cum sa faci poze 3d
Invatati cum sa realizati primele dvs poze 3D folosind un aparat foto digital si un software gratuit. ...
citeste tot articolul
Varicocel
Varicocelul reprezinta o dilatare anormala a retelei de vene (plexul pampiniform) de la nivelul ...
citeste tot articolul
Dermatita seboreica
Dermatita seboreica este o boala care afecteaza aproximativ 40% dintre oameni si se manifesta in general la nivelul fetei in ...
citeste tot articolul
Taguri articole
Retele de socializareInfotube.ro